Skt. Josefs Skole


Helena Lindehammer (SFO Labyrinten, leder)


Har deltaget på: Enneagrammet

Glæde og gå på mod.


På en introduktionsdage om Enneagrammet lærte jeg Steen Johnsen at kende og det var her jeg for første gang stiftede bekendtskab med det. Det var tydeligt, at det her var et emne, som Steen brændte for og havde en indgående viden om. Efterfølgende kunne jeg ikke slippe Enneagrammet og ville vide mere, også fordi jeg kunne se og mærke hvad det gjorde ved mig personligt, at finde ud af hvilken type jeg selv er. Hvad driver mig og hvad bremser mig..... Svaret ligger hos mig selv, men bevidstheden om, at det lige netop er der, jeg skal finde svaret, gør det hele lidt nemmere. Når man begynder at forstå sig selv lidt bedre, begynder andre også at udvise større forståelse.

Jeg besluttede derfor, at tage kontakt til Steen for, at påbegynde et forløb i min medarbejdergruppe, som tager udgangspunkt i Enneagrammet. Alle de forandringer der er i dagligdagen, skabte til tider kaosstemning og frustrationer. Som leder var jeg indimellem på bar bund, for det var de samme medarbejdere der henholdsvis bakkede ud eller bare fik endnu mere fart på. Jeg arrangerede en temadag, hvor jeg bookede Steen, og han kom med et oplæg om forandringer, og hvordan vi som forskellige typer reagerer, når forandringens vinde blæser. Det gav pote! Samtlige af mine medarbejder, inklusiv jeg selv, fik en større forståelse for hinanden, vores individuelle typer og hvad der motiverer os. Med den lette og underholdende måde hvorpå Steen præsenterer stoffet, følte alle sig hørt og forstået og alle gik derfra glade, nysgerrige og ikke mindst fulde af gå-på-mod.

[s_quote client_name="Helena Lindehammer" client_company_name="Skt. Josefs Skole, Roskilde" client_company_url="#"]Steen er fordomsfri, nysgerrig, vidende og professionel og et rigtig rart menneske[/s_quote]

Selv er jeg gået igang med uddannelsen Enneagram Basic 1-2-3 via Resko, udelukkende med Steen som underviser. Endnu engang bliver jeg bekræftet i, at Steen brænder for det her og formår, at undervise således at samtlige tilstedeværende går derfra og samstemmende siger, at det her virkelig giver mening. Steen udviser stor respekt for det enkelte menneske. Han peger ikke og siger, at du er den eller den type, og så er vi sat i bås! Tværtimod er Steen rigtig god til, at hjælpe med at finde typer, i samarbejde med den enkelte, og derefter assistere med at få fokus på udviklingsområderne. Steen har meget humor i sin undervisning, samtidig med at han er meget klar i sin kommunikation. Steen formår, at skabe et fortroligt rum, således at mange af deltagerne helt naturligt deler ud af egne historier og erfaringer. Som Steen selv udtrykker det: Det er jo os der er eksperter på typerne, eftersom vi selv er dem!

Selv er jeg en 8'er. Jeg har i mange år bøvlet med, hvorfor jeg er som jeg er. Har ydet mig selv modstand og ikke været helt tilfreds. Efter jeg via enneagrammet har fundet frem til min type, er det hele blevet noget mindre ukompliceret, fordi jeg har fundet frem til min indre frygt og mit indre motiv. Hvad der driver mig og hvad der bremser mig.

Steen har i de år jeg har kendt ham, helt sikkert været med til at løse nogle af udfordringer jeg har stået med, både privat og professionelt. Steen er fordomsfri, nysgerrig, vidende, professionel og et rigtig rart menneske, som jeg sætter stor pris på i alle sammenhænge. Når jeg støder på nye udfordringer fremover, er det Steen jeg vil kontakte, for jeg ved at med hans viden skal vi nok sammen finde en løsning.

[cbutton size="medium" link="http://resko.dk/kunder/" type="orange" target="_self"] Se flere kunde udtalelser her[/cbutton]